Ons Raadhuis Velp

Vorig jaar december kwam er een boekje van de geraniumschrijvers van Ons Raadhuis uit ‘Van achter naar voor de geraniums’. De publicatie werd enthousiast ontvangen en veel deelnemers kregen de smaak van het schrijven te pakken. Anderen hebben het schrijfproject helaas gemist, voor beiden is er nu een nieuwe mogelijkheid om mee te doen met een nieuw schrijfavontuur: ‘Dichter op de koffie’.

Dichter op de koffie wil zoveel mogelijk ouderen in Nederland aan de poëzie brengen. Samen lezen, vertellen en schrijven om ervaringen en inzichten (groot en klein) te delen met elkaar en met heel Nederland.
Er wordt geschreven rondom thema’s als geluk, reizen, alledaagse dingen, sparen, levenskunst en liefde. De geest wordt getraind en lenig gemaakt. De verhalen komen op gang en lang vergeten herinneringen komen tevoorschijn. Dichter op de koffie vangt ze in gedichten.
Onze grote inspiratiebron is Toyo Shibata; een Japanse vrouw die op haar 92e begon met dichten en op haar 100e een bundel uitbracht die wereldwijd gelezen werd. Aan de hand van haar gedichten en die van anderen hebben we een schrijfcursus gemaakt van 6 bijeenkomsten.
Na 6 bijeenkomsten maken we samen een straatexpositie van de meest aansprekende gedichten.

Dichter op de koffie komt ook in Utrecht, Den Bosch en Den Haag. Van de gedichten uit alle deelnemende steden samen maken we een bundel die we verspreiden onder de deelnemers en iedereen die het lezen wil.

De schrijfbijeenkomsten voor dichter op de koffie in Velp zullen plaatsvinden op:

maandag 10, 17 en 24 september 14.00 – 16.30 uur
maandag 1 oktober 13.30 – 15.00 uur
maandagen 8, 15 oktober 14u-16.30

De schrijfbijeenkomsten worden begeleid door Hanneke Beld: Hanneke maakte eerder samen met deelnemers van Ons Raadhuis het boekje: ‘Van achter naar voor de geraniums’. Zij geeft al jaren schrijfworkshops voor Loesje uit Arnhem en begeleidde diverse schrijfprojecten. Ook organiseert zij maandelijks schrijfcafé Nijmegen. Zij heeft haar eigen onderneming schrijfsessies.nl

U bent van harte welkom om mee te doen, aanmelden bij: Ons Raadhuis of bel even via 026 844 9140 of mail naar info@onsraadhuis.com